Unior

Prikazuje se svih 20 rezultata

Unior Ručni alati je program tvrtke Unior, d.d. s međunarodnim ugledom.

Tvrtka je među vodećim svjetskim predstavnicima metaloprerađivačke industrije. Tvrtka razvija svoj uspjeh izvrsnim sinergijama i tri proizvodna segmenta (ručni alati, dijelovi za kovanje i sinteriranje i specijalni strojevi) koji tvrtki pružaju uravnotežen portfelj aktivnosti. Pouzdani odnosi s dobavljačima također su važan čimbenik uspjeha.

Unior program ručnih alata godišnje proizvede više od 10 milijuna komada alata i lima. Nasljednik je bogate kovačke tradicije na Pohorju i sjeveroistočnoj Sloveniji. Nastali su na području Pohorja, korišteni su za proizvodnju poljoprivrednih i zanatskih alata, a radovi se odnose na četiri željezare na ovom području. Prva tvornica kovanih alata osnovana je početkom 20. stoljeća, 1919. godine. Inženjeri Mirko Bremec i Walter Mach osnovali su Željeznu-industrijsku tvrtku Styria u Zrečama, gdje tvrtka Unior i danas ima svoje poslovne prostor. Tada bila moderna tvornica i proizvodila krivotvorene alate za uzgoj, rudarstvo i obrt, a kovanje je pretvoreno u mehaničku kovačnicu.

Nakon 2. svjetskog rata kovač je obnovljen, a 1947. godine, nakon obnove i završetka gradnje, kovačnica je preimenovana u Tvornicu kovanog alata Zreče. Tvornica se razvila uglavnom ulaganjem u proizvodnju ručnih alata. Pretežito orijentirana na razvoj univerzalnih alata, tvornica je 1974. preimenovana; postala je poznata kao Unior, Tvornica kovanog alata Zreče. Tijekom sljedećih desetljeća Unior je osnovao široku mrežu prodaje i distribucije širom svijeta.

Unior brand

Prikazuje se svih 20 rezultata