Kompresori i pribor

Prikazuje se svih 38 rezultata

Kompresori i pribor za kompresore na probe.hr. Pogledajte naš asortiman profesionalnih kompresora brendova poput Metabo, Villager i Fini. Kompaktni i pokretni klipni ili prijenosni strojevi za fleksibilnu upotrebu kako u zatvorenom prostoru tako i na gradilištima. Bešumni, bezuljni (oil free) sve po vašim potrebama. Kompresori za zrak na AKCIJI, po akcijskim i konkurentnim cijenama. Za sve upite o kompresorima pošaljite nam email na [email protected] ili nas kontaktirajte telefonskim putem. Naše stručno osoblje će Vam vrlo rado pomoći.

Kompresore dijelimo na dvije veće grupe; klipni i vijčani kompresori, dok se isti dalje dijele na bezuljne kompresore, bešumne kompresori (kompresori sa vrlo niskom razinom buke), mobilne iliti prenosive kompresore, električne kompresore, motorne kompresore, i one na remenski pogon također i na direktni pogon.

Klipni kompresori su vrlo često namijenjeni za osmosatni rad u automehaničarskoj ili vulkanizerskoj radioni, dok vijčani kompresori su puno izdržljiviji i snažniji pa se nalaze u raznim proizvodnim pogonima i halama.

Opće karakteristike kompresora:
  • protok zraka
  • snaga elektromotora ili snaga motora sa unutarnjim sagorijevanjem
  • jačina pritiska zraka
  • veličina spremnika za zrak (volumen)

Protok zraka kod kompresora, l/min ili m3/ h

Najvažnija karakteristika svih kompresora je protok zraka koji se isporučuje u pneumatski sistem. Protok zraka mjeri se u litrama po minuti (l/min) ili, ovisno o modelu, u kubnim metrima po satu (m3/h). Da biste znali odrabrati kompresor, važno je znati koji protok zraka će biti potreban za Vaš nesmetan rad u radioni ili proizvodnom pogonu. Protok zraka uglavnom ovisi o volumenu spremnika za zrak i brzini punjenja istoga (veličina tj. jačina pumpe). Za DIY upotrebu protok zraka je dovoljan od 150 do 180 l/min, dok za radione minimalno je potreno od 200 l/min pa na više.

Izbor kompresora se isto odnosi na snagu njegovog elektro ili benzinskog motora, izraženom u KS (konjska snaga) ili kW (kilovat). Jačina snage opet određuje i jačinu kompresorske pumpe koja puni spremnik za zrak. Odabir snage kompresora ovisi o Vašem radu i Vašem alatu koje koristite pomoću kompresora. Za DIY upotrebu idealna snaga je od 1.5 do 6.5 KS.

Jačina pritiska zraka (bar)

Pritisak zraka je isto važan kod odabira i kupnje kompresora. Izbor visine tlaka zraka ovisi o vrsti pneumatskog alata s kojim ćete koristiti kompresor. Većina pneumatskog alata radi na radnom tlaku od 6 do 10 bara, iako primjerice bojanje (farbanje) pištoljem zahtjeva tlak od 2 bara, dok pjeskarenje i 10 bara. Regulacija tlaka moguća je ako je kompresor opremljen sa regulatorom tlaka i tlačnom sklopkom.

Veličina spremnika za zrak od 24 do 500 litara

Veličina spremnika od 24 do 150 litara je prikladna za manje radove ili za DIY majsotre, dok veličine spremnika od 200 do 500 litara su idealne veličine za radione i za proizvodne pogone.

Prikazuje se svih 38 rezultata