BESPLATNA DOSTAVA ZA NARUDŽBE VEĆE OD 99,99 € (do 30kg)

Sortiraj proizvode
Filtriraj proizvode

Prikazuje se svih 20 rezultata

MIG/MAG aparati

MIG/MAG aparati savršeni su za zavarivanje ako nemate iskustva, a željeli bi naučiti zavarivati. Kroz sat, dva obuke uz profesionalno vodstvo možete naučiti osnove s kojima ćete raditi funkcionalne zavare. Estetika zavarivanja doći će sa vremenom kroz praksu i daljnje učenje. MIG MAG aparati najčešće se koriste kod autolimarije, za izradu raznih konstrukcija, ograda, održavanje mehanizacije i poljoprivredne opreme itd. Osim laganog savladavanja postupka zavarivanja velika prednost je mogućnost zavarivanja aluminija i nehrđajućeg čelika.

Na probe.hr imamo široku MIG MAG aparata za zavarivanje, kontaktirajte nas i naš stručni tim će Vam pomoći u odabiru aparata za Vaše potrebe.

MIG/MAG postupci

MAG zavarivanje u narodu poznato i kao CO2 varenje je zavarivački postupak taljenja materijala zaštitom plina CO2. Plin i žica za zavarivanje zajedno prolaze iz aparata do mlaznice gorionika, plin rastjeruje kisik iz zone taljenja i omogućava da prilikom visoke temperature taljenja materijal zadrži svoja svojstva tj. da ne progori u prisustvu kisika ( temperatura na koju se metal zagrijava visoka je i na toj temperaturi metal gori .Kao što svi znamo za gorenje potreban je kisik i iz tog razloga koristi seCO2 plin koji ne podržava gorenje. Co2 u zoni zavara štiti zavar od pregaranja tj. mjenjanja njegovog svojstva) . Do topljenja žice dolazi stvaranjem električnog luka između dvaju suprotnih polova ( između materijala koji zavarujemo i žice koja izlazi iz gorionika) . MAG zavarivanje najjednostavniji je način zavarivanja jer omogućuje rad jednom rukom i relativno lagano je određivati dodavanje materijala i brzinu zavarivanja.

MIG zavarivanje jednaki je postupak kao i opisani MAG jedina je razlika u plinu koji se koristi za zaštitu vara. Za MIG zavarivanje najčešće se koristi ARGON plin koji je nužan kao zaštita kod zavarivanja aluminija ili inoxa.

Pošaljite poruku/upit

    Molimo Vas da ispunite obrazac u nastavku i javiti ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku.

    Radno vrijeme podrške:
    Pon - Pet 07:00 - 17:00, Subota 08:00 - 13:00