Maske za zavarivanje

Prikazujemo 1–40 od 44 rezultata

Maske za zavarivanje

Maske za zavarivanje probe.hr proizvođača Optrel i Rhinoweld. Probe d.o.o. je ovlašteni distributer švicarskog proizvođača Optrel za Republiku Hrvatsku.

Zavarivačka maska je jedan od najvažnijih dijelova osobne zaštitne opreme svakog zavarivača. Adekvatna zaštitna maska štiti oči i kožu ne samo od iskrenja već i od ultra ljubičastog i infracrvenih zraka koje nastaju pri zavarivanju.

Zavarivačka kaciga treba biti lagana i dobro balansirana kako bi se osigurala udobnost pri nošenju tokom cijelog radnog dana. Današnje zavarivačke maske imaju više funkcija nego one od prije 10, 15 godina. Dizajnirane su za specifične potrebe zavarivača. Također sve maske danas, čak i one najjeftinije, rade se u skladu sa striktno propisanim normama.

Pasivne maske za zavarivanje

Neki zavarivači se i dalje odlučuju na konvencionalne zavarivačke maske sa tradicionalnim lećama i fiksiranim zatamljenjem. Zatamljenje na takvim maskama ostaje stalno zatamnjeno. Iako takve maske pružaju robustnu i cijenom pristupačnu zaštitu, ipak dolaze sa nedostatcima.

Takve maske je teže koristit kada zavarivač treba podignuti masku svaki puta kada želi pogledati zavar na kojemu radi. Ovaj repetitivni proces može uzrokovati naprezanje vrata, a time i ozljede što na kraju smanjuje i produktivnost. U malim, skučenim prostorima može biti teško podizati i spuštati masku konstantno.

Za manje iskusne zavarivače također može biti teško držati gorionik i elektrodu u točnoj poziciji nakon što se maska spusti. Loš početak luka time rezultira defektima pri zavarivanje, nešto što svi pokušavamo izbjeći.

Automatske maske

Jedna od opcija dostupnih za zavarivače su automatske maske, čiji se stupanj zatamnjenja stakla automatski prilagođava iz inaktivnog svijetlog stanja u zatamnjeno stanje. Automatske maske štite od štetnih svijetlosnih emisija i zatamnjuju se u milisekundama zahvaljujući brzo mjenjajućoj LCD tehnologiji.

Sa automatskim maskama, zavarivač može vidjeti jasno kada je maska spuštena, što omogućuje brzo pozicioniranje gorionika i materijala. Povećana produktivnost i manje umaranje vrata su time prednosti ovakvih maski.

Prikazujemo 1–40 od 44 rezultata