Akumulatorski alati

Prikazujemo 1–40 od 185 rezultata

Akumulatorski alati

Akumulatorski alati su tu da Vam olakšaju posao.  Alati koje imamo u ponudi su svjetskih renomiranih i na daleko poznatih brendova Makita i Metabo. Bilo da ste miljama udaljeni od najbliže utičnice ili jednostavno ste se našli u manjem prostoru gdje je teško provlačiti žice – aku alati dolaze u spas! Istražite našu ponudu aku bušilica, brusilica, rezačica, multifunkciolnih alata i još puno toga. Budućnost je u akumulatorskim alatima, baterije napreduju iz godine u godinu i već sada možete uživati u blagodatima tehnologije kroz produženi radni vjek i durabilnost baterija. Jedna baterija za više od 200 alata Vas čeka u Makiti!

Profesionalni AKUMULATORSKI ALATI. Velika ponuda akumulatorskih alata provjerenih brendova. AKCIJE PROMOCIJE. Brza, sigurna dostava na Vašu adresu AKU ALATI

Savjeti za duži vijek baterije:

1 Bateriju nikada nemojte isprazniti do kraja

Pražnjenje baterije do kraja znatno smanjuje njen radni vijek i postoji mogućnost potpunog prestanka rada baterije. Bateriju/akumulator bi trebalo staviti puniti na otprilike 20% stanja preostale snage. Također ju možete puniti čim osjetite blagi pad u performansi alata. Nemojte čekati da Vam alat prestane raditi.

2 Bateriju punite često

Možda ste čuli da bateriju treba napuniti samo netom prije korištenja. Netočno! Često punjenje je dobro za baterije čak i kad su samo djelomično ispražnjene.

3 Punite Vaše baterije samo pri optimalnim temperaturama

Optimalna temperatura za punjenje Litij-ionskih baterija je od 5 do 30 stupnjeva celzija. Punjenje baterija pri ekstremnim temperaturama (ispod 0 i iznad 40 stupnjeva celzijusa) remeti kemijsku reakciju u ćelijama i može rezultirati znatno smanjenim vijekom trajanja. Držite bateriju dok ju punite u hladu ili u zatvorenim prostorima umjerne temperature.

4 Pohranite svoje baterije dok ih ne koristite na relativno hladno mjesto (ali ne smrzavajuće!)

Litij-ionske baterije generalno traju od 3 do 5 godina ako se skladište propisno. Ekstremne temperature im skraćuju životni vijek tako da ih nemojte skladištiti u vašem autu, garaži ili zamrzivaču. Baterije čuvajte na hladnom mjestu kao što je podrum, na 40% punjenja.

5 Kupujte nove baterije

Litijum-ionske baterije imaju ograničen vijek trajanja. Njihova degradacija počinje ubrzo nakon samo proizvodnje tako da je bitno kupiti baterije novije proizvodnje.

6 Koristite vaše baterije često

Nemojte kupiti ekstra bateriju samo da Vam stoji sa strane bez korištenja. Baterije će proći kroz degradaciju puno brže ako se ne koriste svakih par mjeseci. Ako imate dvije baterije koristite ih obje.

Prikazujemo 1–40 od 185 rezultata