Opći uvjeti poslovanja

Informacije trgovačkog društva:

PROBE d.o.o. za proizvodnju, trgovinu i usluge

 

Sjedište i poslovnica:

J.J.Strossmayera 269,
31000 Osijek, Hrvatska

OIB: 43278064772
Matični Broj: 1824198

Bankovni račun:

IBAN: HR0924020061100408024

Tvrtka upisana u sudski registar:

Trgovački sud u Osijeku / Broj / Tt-13/3690-2

Iznos temeljnog kapitala: 300.000,00 Kn (39.816,84 €)

Članovi uprave:

– Ksenija Lugarić

– Krunoslav Lugarić

Kontakt:

Email: [email protected]

Telefon: +385 (0) 31 500 130

OPĆI PODATCI:

Kupcem se smatra svaka pravna ili fizička osoba, koja se nalazi na području teritorija Republike Hrvatske, koja je punoljetna i koja prihvaća uvjete poslovanja firme PROBE d.o.o. Potvrda o prihvaćanju općih uvjeta poslovanja se smatra prihvaćenom onog trenutka kada kupac napravi narudžbu za kupovinu proizvoda sa ovog webshopa te kada izvrši plaćanje u punom iznosu koja se od njega traži. Kupcem se neće smatrati osoba koja samo zatraži informativnu ponudu putem ovog Webshopa, PROBE d.o.o. web stranice ili nekim drugim putem.

KUPOVINA PROIZVODA:

Po primitku narudžbe dobit ćete obavijest o statusu na svoj registrirani e-mail. Po evidentiranju Vaše uplate (za slučajeve plaćanja PO PONUDI ili KARTIČNO), prema točnom iznosu navedenom na ponudi/narudžbenici, plaćene artikle predajemo dostavnoj službi koja istu isporučuje na adresu koju ste specificirali prilikom postupka registracije ili tijekom kupnje.

Ukoliko ste odabrali plaćanje POUZEĆEM, nakon evidentiranja Vaše narudžbe te slanja statusnog e-maila odabrane artikle predajemo dostavnoj službi koja iste isporučuje na adresu specificiranu u postupku registracije ili tijekom kupnje.

CIJENE:

Sve cijene su izražene u Hrvatskoj nacionalnoj valuti (€) sa uračunatim iznosom PDV-a !

Proces upisivanja cijena vrši se pojedinačno za svaki proizvod i poduprt je rigoroznim provjerama. Bez obzira na to greške su moguće zbog ljudskog faktora te se ne može smatrati da je taj proces automatske prirode. U slučaju pojavljivanja takvih grešaka, PROBE d.o.o. zadržava pravo izmjene narudžbe i prodaje proizvoda po trenutno ispravnim cijenama, na što se obvezuje pismeno obavijestiti kupca. U slučaju da je na proizvodu istaknuta cijena od 0,00 €, može se raditi o proizvodu koji ima više mogućnosti kombiniranja, da je trenutno nedostupan ili je dostupan, no trenutno bez određene maloprodajne cijene. U slučaju da se naručeni proizvodi prodaju do trenutka vidljivosti uplate na našem računu, obvezujemo se obavijestiti kupca i ponuditi mu sličan proizvod ili mu vratiti uplaćeni iznos u cijelosti.

TOČNOST INFORMACIJA:

Točnost informacija je shvaćena maksimalno ozbiljno, ali zbog ljudskog faktora moguće je da dođe do greške i nedosljednosti. Svoje kupce potičemo da ukoliko sumnjaju na netočnost podataka, proces informiranja obave sa službene stranice proizvođača proizvoda. Također, priložene slike i videi uz proizvode namijenjene su u informativne svrhe, i uz ulaganje napora da budu što točnije i sličnije pravom stanju, mogu se dogoditi netočnosti i nekonzistentnosti. Za sve nedoumice vezane za proizvode uvijek nas možete kontaktirati na 031/ 500-130 ili email [email protected].

ISPORUČIVOST ROBE:

U slučaju da dođe do nemogućnosti isporuke odabranog proizvoda od strane PROBE d.o.o. , iz razloga što trenutno proizvod nije raspoloživ na stanju kod nas ili kod ovlaštenog distributera, i nije moguće u kratkom roku obaviti dobavu istoga, dužni smo kupca pisanim putem obavijestiti o situaciji na temelju koje ima pravo odabira između slijedećih opcija:

 • Povrat sredstava u roku 3 (tri) radna dana od postizanja dogovora ISKLJUČIVO NA RAČUN SA KOJEG SU SREDSTVA I UPLAĆENA
 • Dogovoriti novi rok isporuke proizvoda nakon provjere naših djelatnika o dostupnosti proizvoda sa distributerom/proizvođačem po trenutnim uvjetima dobave
 • Odabir zamjenskog proizvoda sličnih karakteristika i cijene na preporuku naših djelatnika

U slučaju nemogućnosti isporuke naručenih proizvoda:

 • PROBE d.o.o. zadržava pravo ne izvršiti naplatu i dostavu proizvoda kupcu ako nije u stanju kontaktirati kupca, ili ako postoji sumnja na prijevaru
 • PROBE d.o.o. se obvezuje poslovati u skladu sa pravovaljanim zakonima Republike Hrvatske
 • PROBE d.o.o. zadržava pravo pojedine artikle staviti po akcijskim cijenama, te će proizvodi biti dostupni svim kupcima jednako. Nakon isteka roka akcijske prodaje, firma PROBE d.o.o. neće primati nove narudžbe istih po akcijskim cijenama

JAMSTVO:

PROBE d.o.o. jamči da će isporučena roba raditi normalno uz zajamčenu kvalitetu kupljenog proizvoda ukoliko će se kupac držati uputa o uporabi kupljenog proizvoda! U slučaju da pri normalnoj uporabi, pridržavajući se tehničkih uputa proizvoda, isti ne radi kako je zajamčeno, obavezujemo se da ćemo, u jamstvenom roku, na svoj trošak, ispraviti sve eventualne nedostatke i popraviti sve kvarove uz sljedeće uvijete:

 • U slučaju isporuke oštećene robe zbog oštećenja pošiljke pri dostavi, kupac je dužan u roku 24 sata od preuzimanja isporučene pošiljke javiti se sa fotografijama na e-mail [email protected].
 • Kupac je dužan neispravni proizvod, upakiran u originalnu ambalažu sa svim dodatcima koji su došli uz njega dostaviti na prodajno mjesto, zajedno sa kratkim opisom kvara.
 • Kupac je dužan priložiti jamstveni list i originalni račun o kupnji neispravnog proizvoda

Jamstvo se ne prihvaća ukoliko:

 • Kvarove nastale nepravilnim i nestručnim rukovanjem
 • Kvarove nastale neadekvatnim radnim uvjetima i okolinom za rad proizvoda
 • Kvarove nastale zbog rada pod prevelikim/niskim naponom ili radi nekvalitetnog i neadekvatnog izvora napajanja
 • Kvarove nastale curenjem baterija
 • Kvarove nastale mehaničkim putem
 • Kvarove nastale djelovanjem više sile (udarom groma, požara, potresa ili drugih nesreća)
 • Ukoliko se kupac poziva na isporuku oštećene pošiljke i potražuje reklamaciju nakon više od 24 sata od preuzimanja pošiljke

Jamstvo se smatra nevažećim u sljedećim slučajevima:

 • Nadogradnje, neovlaštenog otvaranja proizvoda i servisiranja
 • Korištenjem proizvoda u svrhu za koju nisu namijenjeni

Podatci koji se upisuju u registratorsku formu bit će spremljeni u bazu podataka, te će isti biti korišteni isključivo u svrhe obrade narudžbi, slanja promotivnih materijala, unapređenja odnosa sa kupcima te radi autorizacije i provjere prilikom plaćanja kartičnim sredstvima. Podatci će se smatrati poslovnom tajnom i neće biti dostupni trećoj strani, sukladno Zakonu o zaštiti osobnih podataka. Podatci koji će se slati bit će iskorišteni isključivo u svrhu realizacije dostave od strane poslovnih partnera.

POVRAT ROBE:

PROBE d.o.o. pruža mogućnost povrata kupljene robe u roku 14 radnih dana nakon primitka pošiljke ukoliko kupac nije zadovoljan sa onim što je kupio. Da bi se prihvatio povrat proizvoda koji zadovoljava zahtjevima da može biti vraćen, isti mora biti nekorišten i neoštećen, u originalnom pakiranju sa svim originalnim dodatcima koji su došli uz njega, originalnim računom i ovjerenom originalnom garancijom te pisana obavijest o raskidu ugovora i brojem računa na koji se može izvršiti povrat sredstava.

U slučaju da su prethodni uvjeti ispunjeni, PROBE d.o.o. se obvezuje pridržavati potrošačevog prava o jednostranom prekidu ugovora i povratiti mu plaćeni iznos u cijelosti, ali u tom slučaju troškove dostave proizvoda snosi potrošač u cijelosti !

PROBE d.o.o. može ponuditi zamjenu za neki drugi proizvod u slučaju nezadovoljstva kupljenim proizvodom. Ukoliko se vrši zamjena za drugi proizvod, gore navedeni uvjeti o ispravnosti robe i ostalim navedenim uvjetima moraju biti u potpunosti ispunjeni. U ovom slučaju cijenu dostave kupljene robe izvršava kupac u cijelosti. U slučaju zamjene kupljenog proizvoda za neki drugi proizvod koji je cjenovno jeftiniji od prvotnog, PROBE d.o.o. ne vrši povrat sredstava, u suprotnom, ukoliko je proizvod koji se mijenja skuplji od prvotno kupljenog, kupac je obavezan razliku u cijeni podmiriti na način koji mu odgovara.

Povrat robe koja nema pravo zamjene su specijalno naručeni proizvodi na zahtjev kupca, i roba koja ne zadovoljava gore navedene uvjete.

Krivo naručena roba:

Ne odgovaramo za robu koja je greškom naručena, te u slučaju povrata navedenih proizvoda koji su u ispravnom stanju teretimo kupca sa 20% vrijednosti vraćene robe u svrhu namirivanja manipulativnih troškova povrata, a minimalni iznos iznosi 13,30 €.

Detaljne informacije o zaštiti podataka i izjavu o privatnosti možete pogledati na ovdje.

Opća uredba o zaštiti osobnih podataka

Svi digitalni materijali na probe.hr Internetskoj stranici ekskluzivno su pravo tvrtke Probe d.o.o., ili se koriste uz izričito odobrenje nositelja autorskih prava te nositelja prava na žigovima i/ili dizajnu. BILO KAKVO KOPIRANJE, DISTRIBUCIJA, PRIJENOS, OBJAVLJIVANJE, POVEZIVANJE, DUBINSKO POVEZIVANJE, ILI MIJENJANJE NA DRUGI NAČIN OVIH INTERNETSKIH STRANICA BEZ IZRIČITOG PISMENOG ODOBRENJA TVRTKE PROBE D.O.O. STROGO JE ZABRANJENO! Kršenje Općih uvjeta poslovanja može dovesti do pokretanja parničnih postupaka i/ili do kaznenog progona protiv počinitelja radi povrede autorskih prava, prava žiga, ili prava kojeg drugog oblika intelektualnog vlasništva.