Servis

Probe servis

Servis alata je ključan dio održavanja bilo koje industrije ili poslovanja. Bez ispravnih alata, produktivnost pada, a poslovi postaju teži i sporiji.

Početkom 2016. godine Probe d.o.o. otvara servis u svojoj poslovnici čime omogućujemo našim kupcima brz i kvalitetan popravak električnih i akumulatorskih alata.
Probe d.o.o ovlašteni je servis za električne i akumulatorske alate proizvođača Makita, Metabo, Ruko, SOLO by AL-KO, Nebes, MACC i Kemper te uređaja za zavarivanje Weco.

Predanost i profesionalnost naših servisera garancija je produženja vijeka trajanja vašeg alata te samim time i ušteda novca kao i zaštita okoliša te održivost.

Evo nekoliko bitnih aspekata kada je riječ o dugovječnosti alata:

Redovno održavanje: Redovno održavanje alata je ključno za produženje njihovog životnog vijeka i održavanje njihove efikasnosti. To može uključivati podmazivanje dijelova, podešavanje, zamjenu dotrajalih dijelova itd.

Obuka osoblja: Osoblje koje koristi alate trebalo bi biti pravilno obučeno o njihovom korištenju i održavanju. To uključuje pravilnu tehniku korištenja alata, znakove koji upućuju na potrebu servisa ili popravka, kao i osnovne korake za rukovanje alatima kako bi se izbjegle ozljede ili oštećenja.

Pravilno skladištenje: Alati trebaju biti pravilno skladišteni kako bi se izbjegla oštećenja i gubitak efikasnosti. To može uključivati ​​čuvanje u odgovarajućim kutijama ili ormarićima, zaštita od vlage i korozije, kao i osiguranje da su oštri alati pravilno zaštićeni.

Kontrola kvalitete: Redovna kontrola kvalitete alata je važna kako bi se osiguralo da su u skladu sa standardima i da pružaju očekivane performanse. To može uključivati testiranje na izdržljivost, preciznost ili druge karakteristike bitne za njihovu namjenu.

Brzi popravak: Kada alat pokvari ili izgubi efikasnost, brzi popravak je od ključne važnosti. To zahtijeva dobro opremljene servisne centre ili stručnjake koji mogu brzo dijagnosticirati problem i izvršiti popravak – to s povjerenjem prepustite nama i našim serviserima.

Kvalitetni rezervni dijelovi: Korištenje originalnih rezervnih dijelova je važno kako bi se osigurala dugotrajnost i funkcionalnost alata. Neoriginalni dijelovi mogu izazvati dodatne probleme ili čak oštetiti alat. Probe pri servisiranju i popravcima alata koristi isključivo originalne dijelove na čiju ugradnju i ispravnost daje garanciju od 6 mjeseci nakon ugradnje.

Servis alata je važan aspekt poslovanja koji zahtijeva pažnju i brigu kako bi se osigurala efikasnost, sigurnost i dugotrajnost alata koji se koriste.


Za sva pitanja molimo da nas kontaktirate na telefon 031/500 130* ili putem e-maila: [email protected].

*Cijena poziva i obračunska jedinica za pozive naplaćuje se po cijeni poziva prema fiksnim mrežama telekomunikacijskog operatera korisnika.