Umjeravanje aparata za zavarivanje

umjeravanje uređaja za zavarivanje probe

Umjeravanje aparata za zavarivanje prema EN50504

Ako želite jamčiti da je kvaliteta vaše opreme za zavarivanje dugoročno vrhunska, morat ćete ju redovito kalibrirati. Za tvrtke koje rade zavarivačke poslove, bitno je da sustavi isporučuju dosljedne rezultate zavarivanja bez zastoja tijekom cijelog radnog vijeka.

Proces kalibriranja sustava za zavarivanje uključuje njihovo spajanje na kalibracijsku stanicu kako bi se izmjerili napon, amperaža i brzina dodavanja žice. Software za umjeravanje analizira vrijednosti zabilježene za vaše sustave zavarivanja i uspoređuje ih sa standardnim specifikacijama kako bi identificirao nepodudarnost između njih. Ovaj rezultat mora biti unutar dopuštenih tolerancija kako je utvrđeno europskim (EN) 50504 standardom.

 

Prednosti i zahtjevi

Kao opće pravilo, MIG/MAG sustavi i TIG sustavi mogu se kalibrirati. Tvrtke za preradu metala certificirane prema standardu dužne su redovito kalibrirati svoju opremu za zavarivanje. Ovdje obuhvaćeni standardi uključuju seriju ISO 9000, kao i EN ISO 3834-2, koji postavljaju načela procesa osiguranja kvalitete za zavarene proizvode. EN 1090 definira standarde proizvodnje i CE oznake za čelične i aluminijske noseće konstrukcije. Proizvođač koji je u skladu sa standardima naći će se u poziciji da zadobije povjerenje svojih kupaca i izgradi reputaciju profesionalnog poduzeća. Da ne spominjemo da mogućnost dokaza da je kalibracija obavljena može dobro doći u slučaju pritužbi.

Ne može se poreći da redovito održavanje sustava ima cijenu. Ali to nije ništa u usporedbi s cijenom koju ćete platiti ako ne možete dokazati da je vaš proizvodni proces u skladu sa standardima u slučaju nastanka štete. Zapamtite da nesreće mogu uzrokovati štetu ljudima, kao i čeličnim konstrukcijama. Imajući to na umu, odgovornost tvrtke prema svojim kupcima je da jamči kvalitetu proizvoda, a redovito kalibriranje strojeva za zavarivanje prvi je korak na putu do toga.

Pošaljite nam upit i odgovoriti ćemo Vam u najkraćem roku!