zaštitna odjeća i oprema

Zaštitna i radna oprema: na što paziti i što odabrati? Ostavite komentar

Za svakog su radnika najvažnije sigurnost i određena zaštitna oprema koja će mu tu sigurnost omogućiti. Zaštitna oprema se određuje prema procjeni rizika za svako radno mjesto kako bi spriječili neugodna iznenađenja i nepredvidljive nezgode nalaze se na svakom koraku, pogotovo kod poslova koji uključuju alate, strojeve, visoke ili niske temperature ili teške materijale.

Zaštita očiju i lica

Vid je čovjekovo najvažnije osjetilo jer preko vida primamo 90% informacija iz okoline. Bitno je razmisliti kakva vam zaštita treba. Radi li se o štetnom svjetlu ili postoji mogućnost da vam komadić materijala odleti prema licu, činjenica je koju treba uzeti u obzir kada odlučujete trebate li zaštitne naočale ili vizir. Vjerojatno prva stvar na koju svi pomislimo pri zaštiti na radu je zaštita lica i očiju.

Mekane i ugodne naočale za zaštitu očiju od UV svjetla, a koje možete nositi u slobodno vrijeme pun su pogodak. Doduše, za neke poslove će vam trebati naočale koje su dijelom i maska za potpunu zaštitu očiju, a za kompletnu zaštitu lica postoje razni viziri. Cijeli asortiman pogledajte u dijelu opreme za zaštitu očiju i zaštitu lica i glave.

Zaštita ruku

Nakon vida, radniku je najvažnije zaštititi ruke, njegovo prirodno oruđe koje koristi u apsolutno svim aspektima svog života. Zaštitne rukavice štite ruke od raznih ogrebotina, porezotina, uboda, opeklina i iritacija. Kako bi rukavice zaista bile funkcionalne trebaju imati potrebnu zaštitu, ali i lakoću i udobnost.

U našem asortimanu postoji pregršt rukavica za najraznovrsniju upotrebu, a dio kojih čine i zaštitne rukavice marke ATG. One su jedne od najboljih i najkvalitetnijih zaštitnih rukavica na tržištu. Dugo traju, prozračne su, smanjuju znojenje, hlade ruke, udobne su i fleksibilne. Ove su rukavice kupcima omiljene, posebno one za uljno okruženje, rukovanje kemikalijama te iznimno hladnim ili vrućim materijalima.

Zaštitni prsluci

Radna i zaštitna odjeća koristi se u brojnim poslovima, a njena glavna funkcija je zaštititi radnika te mu pružiti udobnost. Radni prsluci se ovdje ističu zbog svoje velike funkcionalnosti: radnik na sebi ima zaštitu, ruke su mu slobodne, u hladnim uvjetima održava tjelesnu temperaturu, a veliki broj džepova omogućava nošenje alata i potrebnih pomagala nadohvat ruke. Osim zaštitnih, u Probe ponudi možete pronaći i prsluke visoke vidljivosti dodatkom reflektirajućih traka.

Bitno je znati za koju svrhu biramo prsluk: zaštitu od hladnoće i vjetra, zaštitu od krhotina, boja, lakova, ljepljivih materijala, kemikalija ili prskotina. Usto, naši prsluci imaju ugrađene zaštite i potpore za leđa, a osim prsluka u našem asortimanu zaštitne odjeće možete pronaći i razne zaštitne jakne, hlače, kombinezone, i druge zaštitne odjevne predmete.

Zaštitna i radna obuća

Kvalitetno izabrana obuća može vas poštedjeti ne samo bolova stopala već i bolova u mišićima i leđima.
Na stopalima se nalaze završeci živaca koji su povezani s različitim organima u tijelu, a mogu stvoriti velike probleme s bolovima ako se prema njima ne odnosimo s poštovanjem. Govorimo, dakako, o kvalitetnoj obući. Kvalitetno izabrana obuća može vas poštedjeti ne samo bolova u stopalima, već i bolova u mišićima nogu i leđima, može vas osloboditi napetosti, krivog držanja i znojenja.

Upravo smo zato posvetili veliku pozornost raznovrsnom izboru zaštitne obuće koja ima kvalitetne đonove, prozračne materijale i udobne kalupe za svakoga. Saznajte nešto više i o Base Protection zaštitnim cipelama modernog dizajna s kombinacijom najnovije tehnologije i funkcionalnih zahtjeva svakog radnika.

IZDVAJAMO: Specijalizirano zaštitno odijelo – kišni komplet

Kišni je komplet kombinacija hlača i jakne zavarenih nepropusnih šavova. Jakna ima fiksnu kapuljaču, zatvarač s dodatnim preklopom, elastičnu traku oko zglobova te džepove, a ispod pazuha otvore za prozračnost. Hlače također imaju elastične trake u struku i na donjem dijelu nogavica, a zbog poliestera koji je dvaput premazan PVC-om nema šanse da će bilo kakva vrsta vlage prodrijeti unutra.

IZDVAJAMO: Jedinstveni komplet zaštite od pada

Komplet zaštite od pada sastoji se od kombinacije remenja i kopči koji idu oko trupa radnika. Užetom se pričvršćuje na određeni sigurni dio u blizini: ograda, drugo remenje, čvrsti dio konstrukcije i slično.. Neodvojivo uže s apsorberom energije može biti dužine 1,5 ili 2 metra, ovisno o zahtjevima posla.

Osim nabrojanoga, provjerite naš kompletni asortiman zaštitne opreme na radu i krenite sigurni u nove radne pobjede!

Za sve dodatne informacije kontaktirajte nas putem:
e-mail: info@probe.hr
tel: +385 (0)31 500 130
ili nas posjetite na adresi J. J. Strossmayera 269, 31000 Osijek.
Vaš Probe.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Zlatni pečat AAA Probe d.o.o.